Avgifter för 2018

Från och med i år separeras kostnaden för ytan båten ligger på och torr- & sjösättningskostnaderna. Den nya vinteravgiften är torr- & sjösättningsavgiften plus avgiften för ytan. Och ligger din båt i sjön över vintern debiteras ingen torr- & sjösättningsavgift. Vill du nyttja slamkryparen för ett extralyft debiteras detta.
Nödläge = förhandlingsläge.

För beräkning av den yta båten tar på land eller vatten använder vi båtens längd plus en halvmeter gånger båtens bredd plus en halvmeter. För båtar på trailer på land räknar vi på hela ekipagets längd och bredd.
Debitering av sommaravgifterna sker efter den faktiska bredd båten tar vid bryggan. De som ligger vid Y-bom debiteras bredden mellan Y-bommarna. För de som ligger förtöjda vid boj används schablonmässigt båtens bredd plus en halvmeter.

Vi betraktar en segeljolle på handdragen trailer på samma sätt som de jollar som ligger på våra jollebryggor. Har du en plats i sjön sommartid får du lägga upp din segeljolle utan kostnad. Ta kontakt med hamnkapten eller landansvarig så anvisar vi lämplig plats.

BeskrivningBelopp
Inträdesavgift i klubben3 500 kr
Årsavgift425 kr
Torr- & sjösättningsavgifter, en avgift per säsong
Kranbåtar (De båtar som endast kan ligga på Pålnäsvikskajen)5 000 kr
Avgift för omärkt båt eller trailer på land500 kr
Avgift för utebliven vakt2 000 kr
Arbetspliktsavgift200 kr

Medlems- och eventuell bryggplatsavgift ska enligt klubbens stadgar vara betalade en månad efter avisering, dock senast den 30 april.
Medlem som inte har för avsikt att utnyttja sin landplats ska senast den 31 juli meddela Landansvarig detta. Om så inte sker, kommer avgift för landplats att debiteras. Avgift för uppläggningsplats på land ska vara klubben tillhanda senast den 1 november.
Den som inte betalat sin avgift i tid får en skriftlig påminnelse och påförs en påminnelseavgift om 50 kronor. Efter ytligare 10 dagar skickas påminnelse 2. Där en administrativ avgift på 250 kronor tas ut. Om inte medlemmen erlagt avgiften 14 dagar efter att påminnelse erhållits går ärendet vidare till styrelsen. Styrelsen har här att ta ställning till om det finns skäl till utträde ur klubben enligt klubbens stadgar § 2.